Végre itt a sztyui.com!

2012-09-15 ,
empty image
empty image

Megtettem a nagy lépést, amit már régóta szerettem volna, saját domain-re váltottam! Néhányan már láthattátok, ha szemfülesek voltatok, vagy hallgattok Tripodcast-et, de gondoltam írok róla egy blogposztot is. A régi blogon mostmár csak egy bazinagy link van kitéve, ami erre az oldalra mutat, és azt magyarázza, hogy elköltözött a blog. Szóval aki a régi blog címét mentette le a könyvjelzők közé, vagy vette fel RSS-be, az frissítse a mostani címre!:) Mostmár minden blogposzt ide fog jönni, és oda már nem. Azonban a régi blogposztokat is teljes egészében áthoztuk az új helyre, szóval minden régi tartalom elérhető ami a régi blogon volt.

Ezen felül szerintem nagyon nagyon szép lett az új design, sokkal szebb, mint a régebbi volt, ráadásul reszponzív is lett, szóval nagyon jól néz ki például táblagépeken is, fektetett vagy álló módban is:) Fehér alapon sötét betűk, ami sokkal könnyebben olvasható, mint az előző, sötét alapon fehér betűk, ami jobban fárasztja a szemet. Plusz lett a header-ben kép is, ami már egy ideje nem volt a régi blogon, de most újra lett. Bekerült a menüpontok közé a 365projekt-em is, aminek eddig 1db blogposzton kívül nem sok szerepe volt a blogon, márpedig lassan már egy éve ezzel foglalkozok, szóval megérdemelte. Szintén bekerült a menüpontok közé a Tripodcast is, amibe szintén sok energiát fektetünk, és április óta csináljuk, szóval már ideje volt ezt is berakni, hogy könnyebben visszakereshetők legyenek az adások. Ha rákattintotok, nagyon szépen ki van listázva az összes eddigi adás. A rólam menüpontot is kicsit átalakítotam, mert már annak a kinézete is nagyon elavult volt.
Lett egy twitter feed is bal oldalt, mert oda nagyon sokmindent posztolok, sokszor olyanokat is, amik önmagukban megérnének egy-egy blogposztot, de el tudom mondani 140 karakterben, vagy mondjuk kétszer 140-ben, szóval inkább oda megy. Tehát mostmár ezeket is lehet olvasni oldalt, bár én javaslom, hogy inkább kövessetek be rendesen twitteren, ha pedig nincs twitteretek, akkor regisztráljatok, mert nagyon jó dolog! Jut eszembe a posztok meg az oldal linkjei is sokkal rövidebbek lettek, ami például twitteren sokat számít.

A gaborlenart.com(tehát a fő oldal, nem a blogrész) is készülget, sztem max 1-2 hónap mire elkészül rendesen majd, az lesz majd a portfoliós oldal, de egyelőre ott még nincs semmi.

Hatalmas köszönet illeti Fodor Gergelyt, aki segített nagyon sokmindenben, hogy ez létrejöhessen, mert tudniillik én nagyon analfabéta vagyok az ilyen weboldalszerkesztős, domainregisztrációs dolgokban, és ő pedig segített, és segít is mindenben, ráadásul a blog is az ő saját szerveréről fut.
Plusz köszönet jár még Farkas Zsoltnak, aki segített szerkesztgetni a blog design-ját, és belenyúlkálni a dolgokba, eltávolítani néhány nem kívánt részt, stb.

Még van egy-két dolog,amit meg kell majd csinálnom, de szerintem már így is elég jó lett az új blog, és mostmár legalább élesben megy:)

2 comments

  1. Szerintem azért a főoldalra addig is kidobálhatnál egy pár linket, hogy megtalálja az ember, ami már kész van…..pl. rólam (mármint rólad), blog, stb

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .