Andi és Flóra(2010.09.24)

2010-12-02 ,
empty image
empty image

Flórát és Vangel Andit fotóztam, a segédem Bálint Eszti volt.

Szerencsére épp kaptam kölcsönbe egy 50D-t, így a 30D-met odaadhattam Andinak, hogy werkfotókat készítsen amíg én fotózom Flórát. Szeretek az 50D-vel dolgozni mert:

1.Mert tiszta a szenzora, nem úgy mint az enyém, mondjuk ki fogom takarítani azt is, meg amúgy sem annyira piszkos az enyém se, de szerencsére nem csak ez szól az 50D mellett:)

2.Nagyobb a képfelbontása, sokkal kényelmesebben tudok croppolni ha kell esetleg, és én nagyon szeretek 100%-ban képeket nézegetni, és így sokkal több részletet kapok.

3.A csodálatos kijelző. Se a 30D, se a 40D meg sem közelíti ezt a kijelzőt, ami az 50D-ben van. Sokkal-sokkal jobb. Most nem akarok nyers számokat keresgélni, de már alapból sokkal nagyobb a kijelző mint a 30D-n, és sokkal több a pixelszám is. A 40D-nek is ekkora a kijelzője, de ugyanannyi pixellel dolgozik, mint a 30D, így az még rosszabb képet ad.Szóval az 50D-ben a legelőnyösebb és legjobb dolog az, hogy a helyszínen az ember halálbiztosan tudja ellenőrizni, hogy éles-e a kép vagy nem, és ez nagyon fontos, sőt mondhatni ez az egyik legfontosabb dolog. Ha 50D-re szeretném cserélni a 30D-met, akkor ez lenne a legfőbb dolog, amiért váltanék. Azonban túl nagy az árrés a két váz között még a használt árakat nézve is sajnos.Ráadásul a felsoroltakon túl nem sok különbség van a vázak között. Kicsit gyorsabb sorozatkép, de az számomra nem annyira fontos. Az 50D-ben van már magyar menü, de igazából lehet hogy angollal használnám, mert már azokat a szavakat és kifejezéseket szoktam meg, szóval ez sem jelent semmit és főként nem egy okot a vázcserére.

Szóval képek:

Before/After:

Werkfotók:

Lénárt Gábor

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .