TRIPODCAST 95. ADÁS – Monitor,Insta,Pántok

2015-11-28 ,
empty image
empty image

tripodcastlogok
Eheti adásunkat kicsit rövidebbre fogtuk a szokásosnál, Benedek mesélt az új monitorjáról, iPad Pro-ról, említést tettünk a vlogokról, a kamera pántokról és az instagram követőkről is, és a nemzetközi munkákról, ügynökségekről is.

Direkt link: Katt!

iTunes feed: https://itunes.apple.com/hu/podcast/tripodcast/id527051741?mt=2

A podcast feedje:http://feeds.feedburner.com/tripodcast

Show Notes, avagy miről volt szó az adásban:
Benedek új monitorja
Sailor Strap
Remek street fotós Clarissa Bonet
Sztyui Instagramja
Benedek Instagramja
Orosz modellfotós csaj Instagramról

4 comments

 1. Pántokról:
  Jómagam használtam a sun snipert isszimplán és duplán is, használtam előtte a gagyi phottixos változatát ami a sniper másolata drót sodronnyal, mondván levágás mentes. (ez halott ág, a sodrony szétjön és belemegy a bőröd körmöd alá és fájdalamasan idegesitő, ezért is adtam el) Aztán váltottam a Black Rapidre. Ezt használom jelenleg még, de egyre jobban tör fel a SpiderHolster, aminek beszerzését én is kitűztem. Előnye főleg olyan esküvő fotósok számára van, mint amilyen én is vagyok, konkrétan a szar gerinc oszloppal rendelkező hátfájós tagoknak. Felszabadul a felső tested, tudsz az ingre zakót is huzni akár, nem látszik elsőre rajtad az, hogy fotós vagy könnyebben vegyülsz. A hátránya az átállásban van, mégpedig dupla péntnak előnye az, hogy gyors szituációban nagyon megszoktam, hogy elnegedem a gépet, és nyulok a másikért, na ezt spiderholsternél egyszer játszom és és oda az 1d meg az optika is rajta. Ezt bizony szokni kell. A másik meg az, hogy ezzel lassul az ember mondjuk nagylátó kontra kistele váltásnál egy esküvőn. De mikor lagzban elég egy gép is akkor nagyon könnyen elvan vele az ember és nem huzza egész nap a vállamat és a hétamat a cucc nem izzadok be alatta. Sajnos drága. De sok profi haszálja, ezért azt gondolom, hogy ha nem egy meglévő terméket másoltok el egy az egyben, hanem lesz benne némi start up, akkor simán elkérhettek a cuccért 40-50e ftot is, és ha innovativ a dolog akkor kis marketinggel többet is. A titok az az, hogy meg kel találni egy szegmenst, ahol erre a legnagyobb kereslet van, és onnatól a töbi majd átveszi. A blackrapid sehol sem lenne az esküvő fotósok nélkül. Az utcán ebbe senki nem mászkál a mai napig dolgozni viszont mindenki ilyennel dolgozik itthon pl.
  Modell fotózás téma:
  Szerintem ezen már nem érdemes lázadozni, szenvedni meg sajnálni magunkat. Nem a képek döntenek egy egy ilyen munkánál, hanem a kontaktok. A nagy nevűá modellek milliókat keresnek a kinézetükkel testükkel, de amint saját brand el jönnek ki, egy rohadd forintot nem akarnak fizetni, mivel eleve sok kezdő kis logó fotós szeretné be TAGelni a Palvin Barbit meg a többi csajt, ami valahol érthető is. Ezt nyilván kihasználja a Palvini cipő márka is meg a többi is. Ezért itthon szinte egyáltalán nincs kimondott divat fotózási szakág. Megszűnt, beszűkült teljesen. Lásd anno nagy nevek miért nem vannak benne már itthoni lapokban vagy hagyták abba. SP is ezért ment el New Yorkba, mert amit itthon ki tudott hozni belőle, kihozta, felépitette a fent elmitett módon a portfolioját szinte bartel dolgokból, és külföldön ezt el tudja ugy adni, hogy az egy komoly divat munka volt nagy szuper modellekkel. Palvin Barbi, Mihalik Enikő Ebergényi Réka stb stb…ezekkel a nevekkel a zsebébe meg tudott kinn szerezni pár olyan melót amiért tényleg kap annyit, amennyi egy divat fotósnak jár, de olyan országban, ahol tényleges divat élet nincs, ott divat fotózásból nem fogsz soha megéllni. Divat modellek is csak gyengén vannak, képzetlenek, rutintalanok stb stb. Ez ennél jobb már nem lesz sajna. Nyilván az alkalmazott fotográfia is ezért redukálódott le az esküvő fotózásra és a tárgy és portré és családi fotózásra. Reklám munkák 90% sztock, egyedi megrendelések kampányok nincsenek, a nagy cégek belső marketing osztályai megelégszenek telefonos képekkel, mert gyors és azonnali. Szóval ez a hajó elment fiúk! 😀

  1. Yeee, köszi, ez hasznos tipp, meg is próbálom majd összelőni az iMac-em kijelzőjével a Macbookot 🙂
   Remélem sikerül majd 😀

 2. A pánt engem is érdekelne,mert már régóta nézegetek olyant amin nincs semmilyen Canon felirat vagy márkajelzés,de még nem tudtam dönteni mi legyen. Nagyon tetszenek a barna bőr pántok. Esetleg egy olyanra beneveznék én is ha volna rá lehetőség és max 15 ezer körül tudnék rászánni. Egy saját tervezésű minta vagy monogram vagy ilyesmi még egyedibbé tenné.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .