Tripodcast 67. adás – It’s a freelance life!

2014-04-28 ,
empty image
empty image

tripodcastlogok
Az új adásból most Benedek kimaradt, így Guba Gergővel ketten vezényeltük le a podcastet, jó hosszan, 1 óra 40 percben. Az adás elején beszélgettünk a freelance, azaz a szabadúszó életről, az előnyeiről és hátrányairól, és arról, hogy hogyan alakíthatjuk át az életünk ahhoz, hogy sikeresen tudjunk szabadúszóként dolgozni. Ez után a monitorokról beszélgettünk, ugyanis Gergő is és én is monitorvásárlás előtt állunk. Ennél a témánál a ti tanácsaitokat is szívesen fogadjuk, ki mit használ, miért, és meg van-e vele elégedve? A monitorok után folytattuk az álomfelszerelésünk továbbgondolását, főszerepben az új Sigma 50mm f1.4 Art-al, és Blackmagic kamerákkal. Ha már kamerákról volt szó, áttértünk a Sony FS700-ra is, amellyel nemrég egy reklámfilmet forgattunk, így erről is meséltünk. Az adás végén pedig elmondtuk, hogy mi a különbség a fotózáshoz való, és videózáshoz való objektívek között, és hogy miért olyan drágák a cinema objektívek.

Direkt link: Katt!

iTunes feed: https://itunes.apple.com/hu/podcast/tripodcast/id527051741?mt=2

A podcast feedje:http://feeds.feedburner.com/tripodcast

Show Notes, avagy miről volt szó az adásban:
It’s a Freelance Life!
8 óra rabsága
Sigma 50mm f1.4
Blackmagic
Cinema objektívek

3 comments

  1. Sziasztok! Szerintetek a Sigma 50mm f1.4-re érdemes lenne lecserélni egy Canon 100mm f2.8 macro usm-et és egy Sigma 17-70mm f2.8-4-et? Akkor csak a Sigma 50mm lenne a felszerelésben,bár ezt elég sok mindenre lehet használni,de annyira jókat írnak róla,hogy elég csábító. Volt Canon 50mm f1.8-am,de attól meg váltam,mert nem tetszett a hangos fókuszálás és sokszor nem is talált fókusz pontot,de amíg volt,azt használtam szinte mindenre. Mostanában szeretek streetfotózni,portrézni és a telének a hiányát annyira nem érzem. Nemrég óta foglalkoztat komolyabban a fotózás és egyelőre nem tudom eldönteni mi is lenne az ideális felszerelés. A válaszotokat előre is köszönöm!

    1. Szia, szerintem kezdőként nem érdemes limitálni magad egyetlen látószögre. A fix jó dolog, az 50 Art nagyon jó objektív, de ha szűkösek a keretek, akkor szerintem várj még vele, és inkább vegyél az árából egy 85/1.8-at, egy 35mm f2-t meg egy Canon 50mm f1.8 STM-et mondjuk. Így fixeid lesznek, amik jóval több fényerővel, és kreatív szabadsággal rendelkeznek mint a zoom obid, ugyanakkor mégsem csak egyetlen, 50mm-es látószögre vagy korlátozva.
      A sigma 17-70 crop-os objektív, így feltételezem aps-c-n szeretnéd használni a sigma art-ot is, ami azért rossz, mert aps-c-n totál mást ad az 50mm, ott nem annyira univerzális látószög, ott már inkább kis tele. Én ezért mondom hogy inkább vegyél több, olcsóbb fixet az árából, kisérletezd ki hogy melyik az a látószög ami neked bejön, és utána vegyél belőle komolyabbat. Portrézáshoz a 85-ös például nagyon jó obi, írod is, hogy portrézni is szeretnél.
      Ezen felül pedig lehet hogy neked jobban bejön majd a 35-ös látószög és végül nem is 50 Art-ot veszel, hanem 35 Artot majd. Szerintem egyelőre inkább ne vedd meg az 50-est egyetlen obidnak mert az eléggé lekorlátozna jelenleg.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .