Szabados Blanka

2011-11-11 ,
empty image

Szabados Blankával csináltunk egy közös projektet,lényege az volt,hogy legyen egy fotósorozat és egy kis videó is egyben, kísérletezés jelleggel. Azonban nem találtunk megfelelő ruhát ahhoz,amit elképzeltünk,ezért kerestük fel Ecker Szilviát(http://essende.hu/),aki segített nekünk megvalósítani az elképzeléseinket. Nagyjából elmondtuk,hogy mi az elképzelésünk, ő pedig megtervezte a többit és meg is valósította a ruhát.
A sminket Diviki Eszternek köszönhetjük, a videó és a képek Canon EOS 7D-vel készültek,amit Farkas Zsolt-tól kaptam kölcsön, sőt a werkfotóknál is néhányat ő készített(amiken én is rajtavagyok,értelemszerűen:D) és a szélgépet is neki köszönhetem. Volt egy ilyen DSLR Rig-ünk is,amit Gregus Máté-tól kaptam kölcsön, és a Manfrotto állványt,videófejjel pedig Pintér Tamás-tól kaptam.

Ennyit a reklámról,nézzük a képeket…:)
Igazából két külön alkalmat szerettünk volna szánni a dologra(1 a videózásra és 1 a fotózásra),de sietnünk kellett és végül mégis úgy jött ki a lépés,hogy egy délután alatt kellett megcsinálnunk a videót és a képeket is. Ez azért rossz,mert a videózás elveszi az időt a fotózástól,és fordítva,ráadásul itt már hamarabb is sötétedett,mint nyáron általában.

Update: Most nézem,hogy ha valaki véletlen Exif adatokat szeretne nézegetni,az észreveszi,hogy néhány képnél Photographer:Zsolt Farkas van írva. Mint írtam is, Farkas Zsolt 7D-jét használtam a képek készítéséhez,míg ő az én 30D-mel fotózgatott werkfotókat,szóval ezért lehet ez. Azóta már javítottam a hibát, a gépemen tárolt teljes méretű képeknél már az én nevem van beírva,de csak ezért nem akartam újra feltöltögetni a képeket,szóval ezért elnézéseteket kérem:)

Werkfotók:

És végül a videó:
Vimeo vagy YouTube,ízlés szerint…:)

[vimeo http://vimeo.com/31915811 w=640&h=360 ] [youtube http://www.youtube.com/watch?v=YUKK0WQe4PQ&w=640&h=355]

Lénárt Gábor

4 comments

    1. Hát az igazat megvallva nem sokat,eddig összesen 3db videót csináltam benne,meg úgy általában is,ha megnézed a youtube csatornámat vagy vimeo feltöltésemet,nem találsz valami eszméletlenül sok videót,mert sajnos nincs videos DSLR-em, saját gépem csak a 30D van. Ha kölcsön géppel videózok,az nagyon ritka, azon kívül meg csak a telefonom szar kamerája tud videót felvenni meg a webkamerám,szal nem tudom sajnos túl sűrűn használni. De egyébként jó tapasztalataim vannak vele,mert nekem az iMovie is tökre tetszett,csak ott azért kicsit kevés a lehetőség, és az FCP X-ben több a lehetőség és majdnem olyan egyszerű a felület,mint iMovie-ban. Én nem vagyok pro videós,nem igényleg hipeszuper pró funkciókat meg ilyesmiket, az a célom,hogy az alap dolgokat minél gyorsabban meg tudjam úgy csinálni,hogy minél profibbnak tűnjön és ne kelljen hozzá hónapokig elsajátítanom egy programot(pl. After effects vagy Premiere pro).

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .