Gyertek ti is! Scott Kelby: Worldwide Photo Walk 2012

2012-10-06 ,
empty image
empty image

Idén is “megrendezésre” kerül a Scott Kelby-féle Worldwide Photo Walk nevű esemény. A lényege annyi, hogy az egész világon, egy időpontban egy szervezett fotósétát tartanak a fotósok. Ez egy ilyen fotós találkozó szerű dolog, ahol miközben sétálgatunk és fotózunk, jót is beszélgetünk a fotózásról és különböző dolgokról. Idén Budapesten Fejes Viktor jelentkezett vezetőnek, és mivel vele készítjük ketten a Tripodcast-et, számít az én segítségemre is. Aki a legjobb képet csinálja a photowalk alatt, az kap egy Scott Kelby könyvet. Ezt majd nekünk kell eldönteni, hogy ki készítette a legjobb képet. A Tripodcast-ben majd be is fogunk számolni az egész eseményről utólag. De nem csak egy embernek van esélye nyereményre. Aki eljön és készít képeket, beküldheti Scott Kelby oldalára is őket, és a Photo Walkon résztvevők között a legjobb képek gazdái eléggé nagy nyereményekkel gazdagodhatnak. Konkrétan fullos CS6, LR4, nyomtatók, wacom tablet és hasonló remek dolgok nyerhetők, szóval érdemes megpróbálni a lehető legjobb képeket készíteni, ami tőlünk telik, és reménykedni…:) De persze ez csak hab a tortán, mert a lényeg úgyis maga a fotózás és beszélgetés, ismerkedés más fotósokkal.

Mit kell még tudni? Az idei Budapesti Photo Walkra itt jelentkezhettek, 13-án szombaton,  15:15 és 15:30 között lesz a találkozó a Westend előtt.
Eddig 20 ember jelentkezett, ami már szerintem elég jó létszám ahhoz, hogy jól szórakozzunk, és még van 31 hely, szóval jelentkezzetek bátran!:)
Ide még bemásolom amit description-be írt Viktor:

“Figyelem! A sétán készült fotókat be lehet küldeni a végén elbírálásra és a legjobb nyer egy Scott Kelby könyvet!

Igyekszünk a Tripodcast szervezésében létrehozni a budapesti Photo Walkot, amelyre a tervek a belváros szebb részeinek a végigjárása kezdve az Andrássytól, a Városligeten át egészen a Hősök teréig. Aznap a Nap 17:59-kor megy le, ezért találkozunk a fent található időben, hogy minél nagyobb esélyünk legyen minél jobb fotók elkészítésére fény szempontból.

Van rá esély, legalább is tervbe van véve, hogy hívunk modellt, akit néhány helyszínen be is lehet vetni, és természetes fénnyel fotózni (illetve ha valaki nagyon akar és hoz vakut, akkor az nyilván azzal). Aki esetleg teheti, annak ajánljuk, hogy ne digitális, hanem filmes gépet hozzon, azzal is kicsit jobban oda tud figyelni, hogy ne mindent fényképezzen, csak amit igazán végiggondolt. Esetleg ajánlatos nagyon kicsi memóriakártyákat hozni, hogy tényleg ne az 5 millió képről szóljon a séta, hanem a sokkal inkább jól átgondolt, megkomponált meglátásokról.”

2 comments

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .