Legjobb alkotói hozzáállás

2013-03-07 ,
empty image
empty image

Néztem ezt az interjút a Django unchained szereplőivel, de főként a Tarantino rész az érdekes. Mondjuk azért Samuel L. Jackson is vicces 13:56-tól, szóval érdemes megnézni az egész videót is, de a Tarantino-s részt főleg.
Arról van szó, hogy azt fejtegetik, hogy ha már csinál valamit, akkor az az ő alkotása legyen, benne legyen a készítő “önmaga”. Benne vannak a saját stílusjegyei, és kompromisszumok nélkül végigviszi azt, amit elképzelt.
Azt mondja, hogy az összes filmje erre alapszik, azt szeretné, hogy ha véletlenül megtalálod a készítő egyetlen alkotását, akkor egyből előjöjjön az agyadban, hogy wow, ez király volt, ki csinálta ezt? Meg akarom nézni egy másik alkotását is. Ohhh, ez is ugyanolyan jó, megnézem a következőt és a következőt is…
A lényeg hogy minden egyes munkánkat úgy kell elkészíteni, hogy ha véletlen valahol meglátják az egyiket, akkor nem csak hogy felkeltse az érdeklődést, de mindig ugyanolyan magas színvonalon kell csinálnunk, mert így bármelyik munkánkat meglátják, kíváncsiak lesznek a többire is, a következőre és a következőre is. Végül akinek egyetlen filmünk, fotónk, festményünk, rajzunk, grafikánk, szobrunk(stb…) tetszik, akkor annak tetszeni fog az egész életművünk, portfoliónk. És ha például kérni szeretne tőlünk egy fotót például, akkor tudni fogja, hogy igen, ő ezt a minőséget ezúttal is meg fogja kapni.

Mégjobban átültetve ezt a saját fotózásaimba, de ez már inkább a marketing rész, nem az alkotói. Ha lefotózok egy ismeretlen embert, akivel már előre látom, hogy alig van közös ismerősünk facebook-on, tudom, hogy nagyon sok számomra eddig ismeretlen embert el tudok érni, akik eddig nem ismerték a munkáimat. Viszont azt az egyetlen egy (vagy két) képet fogják látni csak, amin be van jelölve az az adott személy, akit éppen fotóztam. Ezért a fotóknak tökéletesnek kell lenniük, nem csak, hogy a megrendelő elégedett legyen, hanem mert így a sok ismeretlen ember is felteszi magának a kérdést, és megfogalmazódik benne a gondolat, hogy “de jó ez a kép a barátomról, ha ő csinált, akkor lehet, hogy csináltatok én is magamról fotókat, sőt, megkérdezem tőle, hogy mi a véleménye a fotósról, és ha minden oké, akkor beruházok néhány képre”.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .