Kovács Panka

2012-12-11 ,
empty image
empty image

Kovács Pankát pont 1 éve fotóztam, gondoltuk fotózunk idén is egyet, elég gyorsan le is szerveztük a dolgokat. Megbeszéltem az egyik négy csillagos helyi hotellel, hogy egy kisebb összegért kaphassunk egy szobát fotózni, továbbá megkértem Diviki Esztert, hogy sminkeljen nekem valami szépet, és már készültek is a képek.

 

És a végére még benyomom a szokásos közös képet, plusz egy kis “werkfotót” ami a közös kép világításának teszteléséhez készült:)

Lénárt Gábor

10 comments

 1. Szia! Úgy gondolom, semmiképp sem szerencsés, hogy egy ilyen gyönyörű lánynak majdnem az összes képről lehagytad a fél lábát. Nem fejteném ki, miért gondolom ezt, csak röviden annyival magyaráznék: portrézás, modellfotó, bármi is legyen a stílus, a modellt ne csonkítsd, hacsak nem muszáj vagy teljesen jelentéktelen a vágásból kimaradó rész.
  Valamint nekem borzalmasan szúrja a szemem ez a sokak által nagyszerű, ám véleményem szerint kifejezetten előnytelen indokolatlan érzékenységhasználat, ami által borzalmasan, már-már zavaróan zajos némelyik kép.
  Legfőképpen pedig a közös kép és a “teszteléses dolog” zavar. Te állítólag egy oklevéllel, vagy bármilyen bizonyítvánnyal rendelkező fotográfus ember vagy, nem? Hát kérdem én akkor: hogy van neked bátorságod minden sorozatod elrontani egy-egy olyan képpel, ami tökéletesen agyonvágja a sorozataid hangulatát, lényegét? Még a közös kép csak hagyján, mert a hölgy gyönyörű, te pedig fotós vagy, nem kell szépnek lenned, de ez a teszt-kép, ez hogy egy gnómot csinálsz a modelledből, ez felháborító.
  Szeretnék technikai kifejezésektől és mellébeszéléstől mentes választ kapni erre a kommentre, mert szerintem nem csak a dicséretet kell jól fogadni, de a kritikát is, hisz abból lehet igazán tanulni.
  Üdv, Vitatkozó

  1. Szia, nem beszélek mellé, ez az én blogom, saját fotóim, azt rakok ki ide,amit akarok. Legyen az közös kép vagy bármi más… Most nem megyek bele hogy miért előnyös a közös kép vagy a werkfotó egyébként.
   A tesztképet a modell szerette volna hogy megcsináljuk, mert tetszett neki az arckifejezés, meg szerintem is vicces. Nem “gnóm”,ahogy te fogalmaztál.
   A vágásokról meg annyit, hogy nem lehet minden kép teljes alakos. Nézz meg egy címlapfotót, mindegyiknél le van vágva a láb, de szétnézhetsz nagyobb divatfotókkal foglalkozó oldalakon is, hogy mennyire vagdossák a könyököket, csuklókat, lábfejeket, ujjvégeket gond nélkül. Nem technikai jellegű választ vártál, ezért inkább a hozzáállást mondom, nem kell ennyire karótnyeltnek lenni;-)

  2. @Vitatkozó: Szerintem addig, ameddig nem teszel le ide “az asztalra” semmit, például link formájában nincs okod ilyen szinten lehurrogni más munkáját. Kritikát én is tudok alkotni egy fúrótornyokkal foglalkoztató oldalon tudás nélkül névtelenül.

  3. @Vitatkozó: Sértegetés mentesen azt kell mondjam, hogy ez egy kezdő hozzáállás. Persze ezzel nincsen semmi gond, de lassan meg kell tanulni, hogy az embereket a fotókon nem teljes alakban kell megjeleníteni a legtöbb esetben – a kép fókusza határozza meg a kivágás méretét és pozícióját. Vegyük példának azt, hogy milyen érdekes lenne egy film, ha minden kockán teljes alakos kivágást alkalmaznának.

   A zajosítás meg erősíti a fekete-fehér hangulatát. A képet ne elemeire bontva tessék nézni, ahogy most tetted (kivágás, zaj), hanem egészében.

   Remélem ezzel a néhány mondattal sikerült segítenem és megválaszolni a kérdéseidet. Ha van még bármi amiben segíthetünk, csak kérdezz nyugodtan. 🙂

 2. Na, de hogy ne csak válaszolgassak, én is megragadnám a szót. Nekem egyáltalán nem tetszenek a mostani fekete-fehér képek, sokkal többet is kihozhattál volna, ha már fizetsz a szobáért, és tényleg szép szobában vagytok. Láttam már tőled ennél sokkal jobb képeket is.

  Szerintem most felesleges volt a sminkes, a fekete-fehér fotók mellé :), illetve nem gondoltad át teljesen ezt a szobát, vagy nem volt rá elég időd.

  A fotókról annyit, hogy Panka alacsony lány, nem biztos hogy minden fotón úgy kellett volna fotóznod, hogy tényleg látszik, hogy alacsony a lány.

  Szóval összességében többet vártam, remélem legközelebb hozza majd a szokásos sztyui-s szintet. 🙂

  1. @Szergely: Nem csak ezek a képek készültek, csak ezek valók a blogra;-)
   Sminkes meg mindig jól jön, sokat könnyít a retuson, és a sötétebb szemek pedig fekete fehér képek esetén is látszódnak. Konkrétan alig kellett retusálnom a jó smink miatt, szóval nagyon megéri.
   A szobáról annyit, hogy végre találtam egy jó nagy felületű ablakot, régóta szerettem volna már csinálni ehhez hasonló képeket, és végre lehetőségem nyílt rá.
   Egyébként összesen 2óránk volt fotózni, ezalatt megcsináltuk ezt a sorozatot, egy videót, és reklámnak való képeket is, szóval tényleg kevés időnk volt, és ehhez képest kihoztuk belőle a legtöbbet.

   “…nem biztos hogy minden fotón úgy kellett volna fotóznod…” Nem minden képen van úgy fotózva.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .