iPad2 Hands-on

2011-04-05 ,
empty image
empty image

Barna Lászlóval volt egy találkozóm,amely során lehetőségem nyílt megtapogatni az Apple legújabb termékét, az iPad2-t.
Az iPad nekem valahogy egy olyan termék,hogy mindig próbálom magam meggyőzni,hogy nem kell,meg felesleges, meg twitterre/facebook-ra,stb-re ott a telefon is,de amikor kipróbálom,valahogy mégis mindig erősen elfog az “instant get” érzés:D
Ettől függetlenül mindig sikerül erőt vennem magamon,hogy ne vegyek(ebben mondjuk a legnagyobb szerepet a pénztárcám játssza:D). Az iPad tényleg valamilyen szinten egy játék,egy szórakoztató eszköz,és szórakozni nekem túl drága egyelőre.
Fotósok számára szerintem három dologra lenne használható az iPad:

1.Az iPad Camera Conneciton Kit-el lementeni a képeket,ha betelik a kártya,vagy backup-olni(bár előbbire inkább vegyünk pótkártyát, olcsóbban kijövünk:D)
2.Ha például kültéri fotózás van és a megrendelő ott helyben akar választani a képek közül,akkor arra még jó lehet, szintén a Camera Conneciton Kit-el.
3.Különböző találkozókon vagy megbeszéléseken gyorsan és “látványosan” lehet képeket mutogatni az iPad-el,viszont sajnos látszik,hogy nem erre találták ki, ugyanis a kijelzője majdhogynem a “megszámolható pixelek” kategóriába esik.Nem konkrétan az 1024-es felbontás,ami zavaró,hanem inkább a pixelsűrűség. Ebből viszont mégiscsak az következik,hogy a felbontást kellene növelni valamelyest, mondjuk már egy 1280, vagy egy 1366 jól esne(majd a talán 3-asban…).

Ezen kívül még persze nagyon sok mindenre használható és tényleg sok-sok érdekes és hasznos app tölthető rá, legyen szó közösségi médiáról, vagy akár játékokról,de mivel twitterre/facebook-ra ott a telefon is, meggondolja az ember,hogy költsön-e 140ezret egy Angry Birds-re vagy egy Fruit Ninja-ra:)
A régi iPad ára most viszonylag lement,már sokkal emberibb áron kapható,így akinek nem kell az iPad2 vékonysága/smart cover-je/kamerája/gyorsasága(már az első is gyors volt szerintem),annak az 1-es iPad is tökéletes lehet, ráadásul a kijelző gyakorlatilag ugyanaz,így például képek prezentálására kb pontosan ugyanolyan,mint az iPad2.

Így néz ki a blogom az iPad2-n:
Így pedig az egyik kedvenc képem:D

Tényleg sokkal vékonyabb mint az előző:) Viszont egy icipicit könnyebb még lehetne…:D

6 comments

  1. Hogyan tudok képet lementeni e-mailből például? Vagy Safariban megnyitott képet lementeni, háttérképnek, vagy csak simán menteni a képek közé?

    1. Őszintén szólva fogalmam sincs:) Talán ha hosszan rajta tartod az ujjad a képen,akkor nem jönnek fel lehetőségeg a mentésre meg egyebekre esetleg?

  2. így van, ha nyomva tartod megkérdi h mit csináljon a képpel. Lehet menteni ilyesmi, akár más programmal megnyittatni stb stb. ugyan ez pl pdf-re, vagy zipre is igaz…

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .