In camera effektek kimaxolva!

2013-12-02 ,
empty image

Bokeh, lens flare, ellenfény, nem titok, hogy a kedvenceim közé tartoznak. A freelensing módszerét is már elég régóta használom, de portrét még nem igazán csináltam ezzel a technikával. Most itt egy egész sorozat, amit Sáriról készítettem. A legtöbb képen egyben előfordul mindegyik alkotóelem, a lens flare, a bokeh, az ellenfény, és az összes kép freelensing technikával készült, tehát az objektív nem volt a vázon. Mindegyik kép Canon 5D MarkII-vel, és Canon 85mm f1.8 USM objektívvel készült. Hozzáadott Photoshop effekt egyik fotón sincs.
A 85-ös obinak alapból nagyon szép becsillanása és bokeh-ja van, de ezeken a képeken még jobban előtérbe kerülnek ezek az optikai “hibák”(bár a bokeh nem hiba, csak a lens flare). Szerintem elég jó kontrasztot ad az optikai elemek összetettségének hatása a modell natúr megjelenésével és természetesebbnek mondható pózaival és ruhájával úgy, hogy maga a portré mégis a fő téma marad. Nagyjából ez a koncepciója az egész sorozatnak. De inkább nézzétek a képeket és megértitek 🙂 Kattra nagyobbak!

IMG_8220 IMG_8205 IMG_8273 IMG_8238 IMG_8225

3 comments

  1. Gratulálok Gábor, nagyon szuper képek csináld, sok sikert! Nem csak azért mert Sára lányom volt a modell! 🙂

  2. Technikailag nem értek hozzá, de a végeredmény az mindent elmond, ez egy finom és gyönyörű portrésorozat! Gratulálok, és a továbbiakban sok sikert kívánok!

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .