Featured

2016-03-09 ,
empty image

GET DAILY INSPIRATION FROM THESE 10 MODERN PHOTOGRAPHERS

Egy ideje nagyobb hangsúlyt fektetek az instagramos jelenlétre, elkezdtem mobilos képek mellett dslr-el készült képeket is felrakosgatni, emellett átváltottam a magyar nyelvről angolra, ami szélesebb közönséghez juttatja el a képeim.

Ennek az egyik eredménye lett most ez a poszt amiben kiemelnek 10 modern fotóst instagramról, és engem is beválogattak ebbe a 10-es listába.
Nagyon jól esett a dolog, több szempontból is, és ezért szerettem volna itt a blogon is megosztani ezt veletek.

Az első dolog ami nagyon jól esett, hogy “Modern Photographers”-ről van szó, tehát modern fotósokról. Abszolút egy előremutató és újításokat folyamatosan kereső, egyáltalán nem klasszikus stílusban gondolkodó fotósnak tartom magam, így már a cikk címe is eléggé betalált nálam.

IMG_9519

A másik dolog a jellemzés, ami eléggé tetszett, mert nagyon felismerte a képeimben azt, amit tudatosan szeretnék is elérni a képeimmel.

Gabor is a hungarian portrait photographer that creates incredibly engaging portraits. Whether he’s shooting a fashion campaign or weddings, his portraits have a real candid style that draws you in.

Pont ez az amit sokszor próbálok eléggé tudatosan elérni, az a bizonyos candid style, ami őszinte, kicsit spontánnak tűnő képeket eredményez, ami ezáltal bevonja a közönséget és személyesebbé teszi a fotót. Ez nyilván azért is van, mert a lányokkal mostanában olyan anyagokat csinálok, ahol a saját otthonukban, a saját minimális sminkjükkel és hajukkal jelennek meg, természetes fényekben, és a saját ruháikban. Nem használunk sem sminkest, sem fodrászt, sem stylistot, és így a kettőnk közös munkája és a modell számára már otthonos környezet eléggé meg tudja teremteni ezt a személyes és őszinte érzést ami társul a képekhez. Ugyanez igaz az esküvőkre is, ahol a párok az életük egyik legmeghatározóbb napjába engednek betekintést, sőt nem csak egy betekintés ez, hanem megörökítés, aminek a látásmódja pontosan azért nagyon fontos, mert sokszor olyan dolgokat és részleteket mutatok meg a napból, ahol a pár épp nem is volt jelen, ezáltal csak az én szemszögemből láthatják utólag az esküvőjük bizonyos részleteit, ami egy eléggé nagy felelősség ha belegondoltok. Szóval nagyon örülök, ha valaki kiemeli a képeim őszinteségét és ennyire felismeri azt a stílust amit próbálok megvalósítani és elérni a fotóimmal.

Ezen felül eléggé örülök a Fashion & Lifestyle bekategorizálásnak is, ugyanis a portréim pont a fashion és a lifestyle határán, a kettő között helyezkednek el. Néha több fashion hangulat, néha pedig inkább spontánabb, való életből kiragadott pillanatok. Néha pedig pont ennek a keveréke, amikor a lányokat a valós környezetükben, de mégis valamennyire beállítva, a saját látásmódomnak megfelelően fotózom.

Érdemes egyébként megnézni a többieket is, vannak köztük elég jók 😉

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .