Canon EOS 5D Mark II tesztvideó

2011-01-19 ,
empty image
empty image

Gondoltam letesztelgetem a Canon EOS 5D Mark II videózási képességeit.Sajnos az autófókusz eléggé gyatra, összevissza mászkál és nyomni kell hozzá az AF-on gombot,amit ha kézből videózás közben nyomunk meg, kicsit be is mozdíthatja a gépet(ami látszik a videóban), de ami mégrosszabb,hogy az is benne lesz a videóban,hogy a fókusz összevissza szaladgál és csak nehezen talál élességet. Vagy előre beállítjuk az élességet az autófókusszal és nem változtatjuk, vagy pedig marad a manuál fókusz. Igazából a manuál fókusz viszonylag használható. Kicsit meg kell szokni meg tudni kell hogy mi van távolabb és mi közelebb, de nem vészes. A remek kijelzőn gyönyörűen látszik hogy mi az éles és mi nem, de ha mégse látjuk, nagyon szépen belenagyíthatunk.

Mindezek ellenére azért szerintem elvárható lenne egy picit jobb autófókusz, videózás meg egyáltalán élőkép mód közben. A “nagy kamerák” mindegyike tudja ezt, és egy félmillás fényképezőgéptől is valamilyen szinten ha nem is tökéletesen ugyanaz, de a jelenleginél lényegesen jobb fókuszálást várnánk.

Mondjuk ha Dr. House-t forgatni elég volt,akkor nekem is elég:)

Nameg ez is eléggé meggyőző, és még százával találhatunk az interneten jobbnál jobb kisfilmeket,melyeket 5DII-vel készítettek.

Én konkrétan még alig tudok valamit a videózásról, nameg az utómunka terén is van még mit tanulnom, de lehet hogy egyszer én is készítek majd valami kisfilmet, majd ha saját 5D-m lesz:P

Addig is itt van ez a kis videó,amit ma délután csináltam(5DII+Canon 70-200 f2.8 L):

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iE8dlM31kwg&fs=1&hl=hu_HU]

Lénárt Gábor

3 comments

  1. Pont a teszt előtt frissítettem, elvileg a legújabb van rajta, viszont a frissítés előtt még az alap gyári volt, valami 1.0.1-es.
    A frissítés után pedig 2.0.8-as lett. Ez a firmware amiről te beszélsz, ez már újabb lehet a 2.0.8-nál?

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .